hétfő, 12 február 2018 16:22

Csodálatos esküvői fotók

Csodálatos esküvői fotóválogatásra bukkantunk. A Bored Panda a legjobb 2017-es fotóknak (és készítőinek) állít dobogót. Az esküvői fotózás iránti bizalom nagy kockázatot jelent. Nem lehetsz teljesen biztos abban, hogy a képek visszaadják-e az átélt izgalmakat, ünnepi pillanatokat. Ezért is fontos a megfelelő szakember felkérése, hiszen nincs mód az újratervezésre. A Fearless Awards, a világ legjobb esküvői fotósainak kiemelését tartja szem előtt. Bemutatja nekiünk azokat a tehetségeket, akiket mi is gondolkozás nélkül megbíznánk a nagy napunk pillanatainak megörökítésésvel. A lélegzetelállító fényképekért kattints az alábbi linkre, inspirálódj :) Forrás Az oldalunkon felhasznált fantasztikus kép Eugene Michelt dícséri.

csütörtök, 01 február 2018 12:50

Esküvői meghívó régen és most

Két ember közös élete ott kezdődik, hogy megálmodja és kiválasztja tökéletes meghívót, melynek útján meginvitálhatja szeretteit és barátait az örömteli eseményre. Ennek a kicsi, de elegáns papírdarabnak rendkívül fontos szerepe van, hiszen tükröznie kell a házasulandó pár ízlését, személyiségét, a köztük lévő kapcsolatot, és ha igazán precíz az előkészítés, akkor már az ünnepi dekoráció stílusára is utal. Ki hinné, hogy néhány száz évvel ezelőtt ez luxusnak számított, korábban pedig nem is volt az esküvőszervezés része.

Igaz, hogy valamiféle kezdetleges meghívásfélét már a barlangrajzokon is megfogalmaztak, illetve szokás volt nagydobra verni az eseményt, a középkori arisztokrácia pedig gyöngybetűkkel cirkalmazott kézírásos meghívókkal harangozta be a nagy hírt, az esküvői meghívó azonban csak később vált hagyománnyá. Meglepő, de csak jóval a könyvnyomtatás megjelenése után, a 17. század elején jött szokásba a nyomtatott esküvői meghívók készítése. A késlekedés egyik fő oka pedig nem volt más, mint az analfabétizmus.

Bár az idők és technikák változnak, létezik olyan tradíció, ami fennmaradt az esküvői meghívó történelméből, és napjainkban is előszeretettel alkalmazzák. Például még ma is sokan helyeznek a borítékba itatós papírt, amely eredetileg a meghívó lapjait volt hivatott megvédeni a tintapacák keletkezésétől. Az is előfordul, hogy a postára adott meghívó dupla borítékba kerül, így az egyedi, díszes boríték sértetlenül kerül a címzetthez. Ez a hagyomány még abból az időből ered, amikor futár kézbesítette az invitációkat, és a hosszú, viszontagságos úton bizony volt mitől megóvni a becses küldeményt. Az, hogy ennyiféle szín és árnyalat áll rendelkezésre, illetve olyan különleges technikák, mint a vésés és a litográfia, szintén eleink igényességének köszönhető. Az pedig, hogy az esküvői meghívót még ma is inkább nyomtatjuk, mint online küldjük, a mi igényességünket dicséri.

A képen látható "Wedding Times" újságos meghívó hamarosan elérhető. Keresd a tematikus meghívók között

szerda, 18 október 2017 12:13

Felirat esküvőre

Vicces megkeresést kaptunk :) Ahogy azt már korábbi posztjainkban, valamint a weboldalon is láthattátok, minden esküvői meghívónak el tudjuk készíteni a kiegészítő kártyáját. Alap esetben egy az egyben a meghívó dizájnját követve készülnek a menükártyák, ültetőkártyák és egyéb kiegészítők. Kérés szerint viszont tudjuk a meghívó mintáját, grafikáját megtartva, a terített asztal és a terem dekoráció színvilágát követve készíteni ezeket az esküvős kellékeket. Azonban sokszor kapunk olyan felkérést is, ami az általánosságban előforduló kártyáktól eltérő feliratokat tartalmaznak. Ilyen például a képen is látható alkohol fogyasztására buzdító keretezett felirat is. Természetesen ennél is figyelembe vettük azt, hogy a felirat milyen környezetben fog szerepelni, így annak - és a képkeretnek - megfelelően készítettük el ezt a mókás esküvői feliratot. Keressetek bennünket egyedi elképzeléseitekkel! (fotó: Illés Katalin)

hétfő, 11 szeptember 2017 08:49

Esküvői meghívók akár egy hét alatt!

Az esküvők mindig két olyan emberről szólnak, akik együtt szeretnének megöregedni, hosszú éveket egymással tölteni, szeretni, nevetni, küzdeni és játszani életük végéig. A cél ugyanaz, de az esküvők sokfélék lehetnek! Van, aki hatalmas, világraszóló lagzit képzel, el és van, aki meghitt, aprócska esküvőt tervez. Az egyiken ínycsiklandó fogások, a másikon szolid állófogadás, szabadtéri esküvő vagy hotelbeli vendégfogadás, nyári vagy téli időpontban. Mindegy, milyen az esküvő, az esküvői meghívó mindegyiknél kötelező elem!

Az esküvői meghívók általában elkészülnek hónapokkal a nagy nap előtt, hogy a vendégek megkaphassák őket és időben visszajelezhessenek a párnak, de megesik, hogy a dolgok másként alakulnak. Hiba csúszott a tervbe, és az eredetileg megbízott cég nem tudja határidőre legyártani a meghívókat? Már elkészültek az esküvői meghívók, de sajnos nem olyanok lettek, mint amilyenek megálmodtátok őket? Spontán esküvőt szerveztek, amit nem szeretnétek hónapokig tartó szervezéssel túlbonyolítani?

Forduljatok hozzánk bizalommal, és mi elkészítjük az esküvői meghívókat akár egy hét alatt is! A részletekről érdeklődjetek bátran megadott elérhetőségeinken!

Egyedi megoldás esküvői menükártyára és dekorációra. Ezt a menükátyát ügyfeleink kérésésre készítettük. A Rain Forest esküvői meghívót továbbgondolva fontuk koszorúba ezt a vintage hangulatú levélcsokrot. A levélkoszorú méretezésénél ügyeltünk arra, hogy a zöld levélkék szépen alátakarjanak a tányérnak, iiletve megfelelő mennyiségű helyet hagytunk az evőeszközöknek illetve igény szerint ületőkártyának, szalvétagyűrűnek valamint köszönetajándék tasaknak. A tányéralátétes menükártya hasonló módon megoldható még a Wild Flower esküvői meghívóval, de bármelik stílusú esküvői meghívónkkal is meg tudjuk tervezni, az egyedi igények figyelembevételével.

Az esküvő egyike a legszebb alkalmaknak, egy olyan esemény, ami a szerelem halhatatlanságát ünnepli. Két ember egymásra találásának és egybekelésének lehetünk tanúi ilyenkor. Az esküvő és az azt követő lakodalom az ifjú pár által szervezett ünnepség, annak a gesztusa, hogy szeretnék megosztani boldogságukat családjukkal, barátaikkal.

Az esküvő megszervezésének és lebonyolításának első lépése az esküvői meghívók megtervezése, elkészítése és szétküldése. Egy esküvői meghívó azonban több annál, mint egy darab papír, amin az eseményt érintő információk szerepelnek, egyszerre szól a jegyespárról és szólítja meg a vendéget. Éppen ezért nem kell minden egyes darabnak egyformának lennie. Az esküvői meghívó szövegezésében is lehetnek eltérések, akár minden egyes darab lehet egyedi, személyre szóló!

Keress minket bizalommal, és készíttess esküvői meghívót többféle szövegezéssel! Ne köss kompromisszumokat, inkább válaszd az egyediséget!