2020. december 01.

Hogy készül a kreatív, egyedi meghívó? 1. rész

Hogy készül a kreatív, egyedi meghívó? 1. rész

Meghívó tervezése során számtalan szempontot veszünk figyelembe. Van, amikor egy grafika ad ihletet, és az alapján építjük fel a teljes dizájnt; választunk papírt, hajtásmódot és esetleges egyéb kiegészítőket mint szalag, gyöngy vagy boríték. Van, hogy egy csodaszép papírral találkozunk, és azt szeretnénk életre kelteni egy hozzá illő grafikával. De előfordul, hogy izgalmas nyitásmódokon gondolkozunk, és az így kialakult „makettet” öltöztetjük fel egy hangulattal. No, és persze nem ritka, hogy az említett hangulatot szeretnénk formába önteni, és ahhoz választunk megfelelő alapanyagokat, formátumot valamint grafikát. Tehát a sorrend mindig más, hiszen a kreatív tervezésnek midig más és más ad ihletet.

Ami viszont fontos és elengedhetetlen szempont nálunk, az a választott papír harmóniája a grafikával, valamint az olyan kiegészítőkkel amit még használunk a meghívón. Ha például egy színes szalag fut körbe a meghívón, a nyomat színeit a szalag színéhez állítjuk, hogy tökéletes összhangban legyenek. Ha a boríték színes, úgy a nyomat színeiben is visszacsempészünk valamennyit a boríték színéből, hiszen csak így képeznek teljes és tökéletes egységet. A papírok viszont minden esetben kreatív felületű különleges papírok, mert a kreatívpapírok használatával egyből szeretnénk valami pluszt élményt adni a nagy napotok hírnökének, ami végső soron benneteket képvisel.

A képen látható típust a papír ihlette. Nem egészen egy éve fedeztük fel ezt a kicsit újrapapír hatás keltő, magában mintás, textúrált felületű papírt. Egyértelmű volt, hogy valami zöld, ágas-bogas grafikával fogjuk használni, amit végül egy izgalmas nyitásmóddal és szalaggal tettünk tökéletessé.